Menu Zavrieť

Príbeh veľmi smutného Leona

Našiel sa Leon na pokraji smrti

V nedeľu ráno 15. 11. 2020 sme prijali oznam, že na parkovisku pri Bani Handlová je v zúboženom stave psík. Našej hliadke sa podarilo psíka odchytiť a umiestniť do karanténnej stanice. V pondelok sme obvolávali a hľadali pomoc u ľudí, ktorí by sa odhodlali na zdolanie ťažkej úlohy a psíka by odborne ostrihali a okúpali. Psík mal asi 10 rokov, dali sme mu meno Leon. Posledný telefonát, ktorý sme zrealizovali bol úspešný a v nás vznikla nová nádej, že Leonovi pomôžeme. V utorok sme boli dohodnutí s manželmi Kisantalovými, že Leona okúpu a ostrihajú. Po polhodine nám volali, že Leon sa bráni a nie je možné ho ostrihať. Ihneď sme išli za ním. Manželia to aj napriek vzdoru a strachu Leona nevzdali a za pomoci aj nášho policajta sa podarilo Leona ostrihať a okúpať. Po náročnej viac než hodine sa z Leona stal opäť krásny psík. Manželia Kisantaloví darovali Leonovi novú šancu na dôstojný život. Leon od nich putoval do našej vyhrievanej ošetrovne a my ostatní sme sa pustili do práce, aby sme Leonovi našli ten najlepší možný domov.

Leon v zúboženom stave

Okúpaný a ostrihaný Leon

19.11. 2020: SOS linka pre zvieratá v núdzi a Klub priateľov zvierat

Desaťročného ♥️Leonka♥️ našli v Handlovej zúboženého doslova na pokraji smrti. Ostrihanie bolo len prvým krokom k návratu do normálu. Nevieme, čím si tento psík prešiel, ale vieme, že si zaslúži dožiť u láskavých ľudí. Leonka sme zobrali pod naše ochranné krídla, nachádza sa v dočasnej opatere. Po absolvovaní potrebných veterinárnych úkonov mu budeme hľadať domov na dožitie. Leon bude potrebovať dôkladnejšie veterinárne vyšetrenia ,má aj problém so zadnými labkami, zrejme má bolesti. Potrebuje kvalitné krmivo pre seniorov.

Reportáž o Leonkovi v RTV Prievidza

Leonkov nový život

Spoznávate tieto oči? Áno je to Leonko. O dva dni po tom ako bol okúpaný a ostrihaný sa ho ujala úžasná, milujúca rodina a vzala si ho do dočasky. Leonko má k dispozícii vykurovanú izbu a velikánsky výbeh. Veľmi sa tešíme, že máme okolo seba čoraz viac ľudí, ktorí nám pomáhajú.

28.11. 2020 SOS linka pre zvieratá v núdzi a Klub priateľov zvierat

LEONOV STAV SA ZLEPŠIL! Zázraky sa občas dejú.

Alebo je to len tým, že utrpenie býva nakoniec po zásluhe odmenené? Leonka zachránili mestskí policajti z Handlovej, bola to troska nešťastia. Zúbožený odišiel do dočasky, po akej určite túži každé týrané zvieratko. Naša pani dočaskárka má nielen dobré srdiečko, ale aj veľkú trpezlivosť. Psík, ktorý bol psychicky úplne zlomený, sa dáva u nej pomaly dohromady, badať prvé emocionálne prejavy a učí sa aj hygienickým návykom, robí pokroky. Veľkú radosť nám urobili včera na klinike v Bojniciach, keď po vyšetreniach skonštatovali , že je zdravý a odporúčali mu len brať prípravok Alavis. Leonov zdravotný stav je síce dobrý, no ubolená dušička sa lieči pomalšie. Ešte to chvíľu potrvá, kým sa naučí úplne dôverovať ľuďom a bude pripravený na adopciu. Okrem tých, ktorí mu najviac pomohli a pomáhajú, ďakujeme všetkým, ktorí na Leona prispeli krásnou sumou 375,00 eur.

O mesiac neskôr – u Leonka v dočaske

21. 12. 2020
Ako sa má ❤️ Leonko ❤️ v dočaske ? Stačí vidieť fotky, láskyplné prostredie urobilo svoje. Už to nie je utrápené, psychicky zdeptané klbko nešťastia. Leonko pribral, absolvoval vyšetrenia na klinike v Bojniciach, všetky výsledky má dobré, no je tu jediný problém – podozrenie na astmu. Zatiaľ berie lieky, ktorých dávka sa mu postupne znižuje. Ak by vydržal na štvrtinovej dávke bez problémov, dá sa povedať, že má vyhraté a pomaličky by sme mohli začať uvažovať aj o možnej adopcii.

Leonko je za dúhovým mostom… 🌈🌈🌈

2.1. 2021 SOS linka pre zvieratá v núdzi a Klub priateľov zvierat

Leonko je za dúhovým mostom.🙁 V posledný deň roku ticho a nenápadne odišiel.🙁 Pani Zuzana ho ešte stihla vyvenčiť a našla ho už len bezvládne ležať, s najväčšou pravdepodobnosťou podľa toho, ako vyzeral, ho zradilo srdce.
Ak by Leonko mohol, poďakoval by za záchranu skvelým ľuďom z mestskej polície v Handlovej, ktorí ho zachránili, svojej milovanej dočaskárke, ktorá sa mu maximálne venovala. Obetovala mu veľa svojho času a pohodlia, Leon mal šťastie, že posledné týždne prežil práve u nej obklopený láskou. Leon by určite chcel poďakovať aj pánovi Richardovi a všetkým, čo prispeli na jeho liečbu a jeho príbeh zdieľali. Jeden príbeh plný bolesti a utrpenia skončil, ale niekde inde začína nový …Odpočívaj v pokoji, Leonko!

2.1. 2021 Karanténna stanica Handlová

Príbeh Leonka chytil za srdce veľmi veľa ľudí. Od jeho nájdenia sa začal písať príbeh v našej kronike karanténnej stanice. Vryl sa do sŕdc nám všetkým. Nádej na nový dôstojný život vznikla pri pomoci manželov Kisantalových a následne rodiny pani Zuzanky, ktorá nám poskytla pre Leonka dočasný domov. Pani Zuzka nám pravidelne zasielala fotky Leonka a písala o tom ako sa má, čo si všimla na jeho správaní, či zdravotnom stave. Denne sa obetavo starala o Leonka a učila ho návykom, ktoré nikdy nepoznal. Navštevovala s ním veterinára a denne dodržovala naordinovanú liečbu. Leonko po čase začal prejavovať city, dôveru a začal žiadať pohladenie či pomojkanie na rukách pani Zuzky. Začal napredovať.
Leonko prešiel pod ochranné krídla OZ SOS linka pre zvieratá v núdzi a Klub priateľov zvierat, ktoré úpenlivo začalo s hľadaním nového domova a poskytlo financie na poskytovanie veterinárnej starostlivosti. Pred Vianocami nás milo prekvapilo zriadenie transparentného účtu našimi Handlovčanmi, ktorí uverejnili práve Leonkovu fotografiu s prosbou o šírenie ducha Vianoc pre našich psíkov v KS Handlová. Na transparentnom účte vyzbierali krásnych 1324,39 eur.
Leonko tak svojím príbehom sa zaslúžil o to, aby odchytené psíky v našej KS dostali novú šancu na dôstojný život. Veľmi pekne ďakujeme všetkým ľuďom, ktorí nám pomohli a hlavne pani Zuzke, ktorá venovala Leonkovi nezabudnuteľné posledné dni jeho života, ktoré boli dôstojné, plné lásky a radosti. PS: Leonko nikdy na teba nezabudneme navždy ostaneš pre nás nádejou, že naša práca bude mať vždy význam.

14. 1. 2021 Karanténna stanica Handlová
Nášho Leonka sme našli našli v kalendári na rok 2021, ktorý vytvorilo OZ SOS LINKA PRE ZVIERATÁ V NÚDZI. Ďakujeme veľmi si to vážime.